Lingua Express

Legalizare si apostilare în Moldova

Stampilarea documentelor cu apostila este o procedură necesară pentru legalizarea acestora în străinătate. Termenul provine din cuvântul francez „apostille”, care înseamnă „ștampilă”. Apostila este o ștampilă specială care atestă autenticitatea și valabilitatea juridică a documentului în țara respectivă.

De ce este necesară aplicarea apostilei? Pentru a înțelege acest lucru este important să realizăm că majoritatea statelor cer confirmarea autenticității documentelor străine înainte ca acestea să poată fi folosite pe teritoriul lor. Aceasta se poate referi la diverse documente, inclusiv certificate de naștere, căsătorie, deces, diplome de educație, procuri notariale, declarații de împuternicire și altele. Aplicarea apostilei pe documente simplifică și accelerează procesul de legalizare, eliminând necesitatea de a apela la instituțiile consulare.

Procesul de aplicare a apostilei este de obicei realizat de către o autoritate competentă – de exemplu, birou de traduceri LinguaExpress din Comrat. Odată ce apostila este aplicată pe document, acesta este considerat legalizat și recunoscut, fără a fi necesară o autentificare suplimentară.

Astfel de măsuri au fost introduse pentru a facilita schimbul internațional de documente, pentru a simplifica procesul de obținere a vizelor, pentru a rezolva probleme juridice legate de imigrație, afaceri, moștenire și alte domenii. Datorită apostilei, cetățenii și companiile pot utiliza liber documentele lor în străinătate, fără a-și face griji cu privire la recunoașterea și legalitatea acestora.
Prin urmare, stampilarea documentelor cu apostila reprezintă un pas important în asigurarea legalității lor în străinătate, asigurând transparență, legalitate și încredere între state. Acest lucru contribuie la eficientizarea și securizarea interacțiunii internaționale pentru toate părțile implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *